Szeptemberi eredmények

A hónap legfontosabb versenye kétségkívül a Porecsben megrendezésre került korosztályos EB volt. Az Iskolánkat hatan képviselték a tornán. Gaál Zsókától és Krstulovic Alextől vártuk leginkább, hogy az élmezőnyben végeznek és nem is okoztak csalódást. Alex remekül játszott és végig az első táblákon szerepelt. Az utolsó forduló kezdése előtt pedig vezette a versenyt! A befejezés nem sikerült tökéletesre, sötéttel játszva vereséget szenvedett orosz ellenfelétől és éppen lemaradt a dobogóról, de így is kiváló eredményt ért el. Gaál Zsókának döcögősen indult a torna, két váratlan vereség is becsúszott, jó hajrával bekerült a legjobb tízbe.
A többieknek ez egy erőfelmérő torna volt és láthatóan sokat kell még erősödni a jobb szerepléshez. Lengyel Andrea remekül kezdett 4/3,5 és Fortuna is kedvelte, később az erősebb orosz lányok ellen hiába hozott ki esélyes állásokat a 30. lépés körül elfogyott a lendület. Ollé Rebeka bekerült a magyar fiatalok szokásos Élő vesztő spiráljába, magas Élőjével sorra kapta a kis Élővel bíró, keletebbről érkező ellenfeleket. Győzelem esetén nyert 3 Élőt, vereségnél vesztett 35 Élőt.
Magyar szempontból a torna óriási meglepetése volt Márkus Molli szereplése az U8 lányoknál! A mezőnyből kimagasló ukrán kislány mögött egy bravúros ezüst érmet szerzett és a küldöttségünk legjobbjának bizonyult! Bízunk benne, hogy lesz még folytatása a sikernek és remélhetőleg egyszer bekapcsolódik az Iskolánk munkájába is!
U12 Krstulovic Alex 9/6,5 pont 5.hely, U10 Gaál Zsóka 9/6,0 pont 9.hely, U12 Ollé Rebeka 9/4 pont 43.hely U14 Lengyel Andrea 9/4,5 32.hely U12 Kozsik Bende 9/4,0 pont 70.hely U10 Palczert Mátyás 9/4,0 pont 42.hely

Király csoport
Krstulovic Alex két versenyen is remekelt az EB előtt és kamatostul visszanyerte az előző hónapokban elvesztett Élő pontszámait. Ehhez jön majd a Porecsben nyert +50 Élő, így hirtelen 2300 körül várható a novemberi pontszáma! Pribelszky Bence és Simon Lili nem bírta a mogyoródi úti hőséget, ennek is betudhatók Élő veszteségeik. Kovácsy Barnabás feljött 1900 Élő fölé, ami egy hallgatólagos minimális elvárás a csoport tagjai felé.

Vezér csoport
A csoportnak nem ment igazán a játék szeptemberben! Egyedüli pozitívum, hogy Kovács Judit stabilan tartja az 1900 feletti Élő pontszámát, már 1950-nél jár. A novemberi VB persze nem lesz könnyű próbatétel számára. A nyáron hirtelen rengetek Élő pontszámot nyerők: Gehér Koppány, Ollé Rebeka, Öngüt Tamás, most alaposan megindultak a másik irányba. Mutatva, hogy ezzel a finoman szólva szakmailag nem túl sok átgondolással bevezetett 40-es szorzóval még hektikusabbá, nehezebben értelmezhető váltak az Élők.

Bástya csoport
Juhász Ágoston nyerte a csoport évnyitó FIDE versenyét, az Élője stabilan növekszik, nem mellesleg rengeteg edzésre jár. Októbertől, egyelőre próbaidősen, a Vezér csoportot erősíti. Karácsonyi Kata is lassan, de biztosan növeli pontjai számát, míg Kertész Áron Borsa egy nagyobb nyeréssel kezdi utólérni a korosztályát. Zakar Ádám feliratkozásával immár mindenkinek van Élő pontszáma a csoportban. Tancsa Tamás 2-3 gyengén sikerült versenyen van túl, ennek köszönhetően a négy 2007-es fiúnk most már nem csak tudásban, hanem pontszámban is közel áll egymáshoz. Lassan ideje volna megindulniuk felfelé kicsit nagyobb lépésekkel.

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.