Balatonlelle 2015

A várva várt országos döntőn szinte az Iskola összes tagja elindult!

Eredményeink:

U8 Fiúk: 1. Zakar Ádám 6,0 pont, 2. Palczert Mátyás 5,5 pont, 3. Tóth Gergely 5,0 pont, 4. Tancsa Tamás 4,5 pont, 15 résztvevő, 7 forduló.

Az Iskola minden tanulója érmes lett! A 4. helyezett pedig most jelentkezett az MGKSI-be! Kell ennél több!? Ádám megérdemelten nyerte a „villámkezűek” tornáját, lassabban lépett a riválisainál így gondolkodni is volt ideje.

U10 Fiúk: 4. Kovács Patrik, 5. Kozsik Bende, 6. Pásztor Balázs, 7. Gombócz Ferenc, 8. Juhász Ágoston, 9. Bangha Ottó 6,0-6,0 pont, 11. Járó Benjámin 5,5 pont, 20. Füle Simon, 21. Kertész Áron Borsa 4,5 pont, 33. Kötéljártó Áron 3,5 pont, 43 résztvevő, 9 forduló.

Az első Borhy Marcell és a második Csíki Endre kiemelkedett a mezőnyből őket nem sikerült megszorítani, de a mögöttük lévő helyekre öt MGKSI hallgató is befutott. Közülük Patrik, Ágoston, Ottó várakozáson felül szerepeltek, Bendétől jobb játékot vártunk akárcsak a 6,0 pontnál kevesebbet gyűjtők játékosoktól.

U12 Fiúk: 1.Krstulovic Alex 8,5 pont, 2. Persányi Barnabás 7,0 pont, 3. Karácsonyi Gellért 7,0 pont, 7. Kovácsy Barnabás 5,5 pont, 11. Kelemen Szabolcs 5,0 pont, 22. Lakatos Tamás 4,5 pont, 23. Király Barnabás 4,5 pont, 31. Pál István 3,5 pont, 43 résztvevő, 9 forduló.

Számunkra hihetetlen balszerencsénkkel indultak a csoport küzdelmei. A 2. helyen kiemelt Pribelszky Bence a vakáció előtti utolsó nap utolsó óráján eltörte a bokáját. Műtét majd fekvőgipsz következett a lellei verseny helyett. Fazekas Milán 2/2 kezdés után Krstulovic Alex ellen készült a 3. fordulóban ám helyette orvos, kórház, vakbélműtét következett. Jobbulást mind a két a miskolci fiúnak és várjuk őket szeptemberben!

Alex nagy fölénnyel nyerte a tornát, neki nemzetközi szinten kell bizonyítania a tudását. Leendő tanulónk Persányi Barnabás szerezte meg az ezüstérmet. A bronzért folyó rangadót Karácsonyi Gellért nyerte Kovácsy Barnabás ellen. A többi tanulónk is küzdött, de pontban és játékban is többet remélünk tőlük.

U16 Fiúk: 7. Simon Lili 4,0 pont, 9. Czupor Attila 4,0 pont.

Ez az eredmény is mutatja, hogy egy openen „ránézésre” nem lehet megállapítani ki hogyan szerepelt. Lili végig az élmezőnyben játszott az utolsóban vesztett így csak 50 Élőt nyert. Attila sokat remizett a középmezőnyben játszva, a végére utolérte az élmezőnyt és még egy győzelemmel a végén bronzérmes lett volna. Vesztett ő is így -50 Élővel zárta a tornát.

L10: Lányok 5. Tóth Nikolett 4,5 pont, 7. Kreiter Lilla 4,0 pont, 17 induló, 7 forduló.

Nikitől többet reméltünk, igaz a tornát nyerő Demeter Dorina ellen remekül küzdött, nyerésre állt a remi ajánlatot is visszautasította. Lilla jövőre is ebben a csoportban játszik.

L12: 1. Ollé Rebeka Sára 5,5 pont, 2. Majoros Rózsa 5,0 pont, 3. Juhász Judit 5,0 pont, 17 résztvevő, 7 forduló.

Az első hely sorsa az utolsó fordulóig nyitott volt. Judit egy vereség után öt játszmát nyert zsinórban, ha a hetedikben is győz első, döntetlennel első vagy minimum második. Judit vesztett, így Rózsa kezében volt a győzelem lehetősége. Rózsa egy rosszabb állásban elfogadta az ellenfele döntetlen ajánlatát, így a Juditot villámpartiban legyőző Rebeka lett az U12 bajnoka. Rebeka veretlenül, minden riválisával játszva megérdemelten nyerte a tornát. Szeptembertől ő is az MGKSI Vezér csoportját erősíti.

L14: 1. Lengyel Andrea 5,5 pont, 2. Kovács Judit 5,0 pont, 7 résztvevős körmérkőzés.

Andrea nyerte a rangadót Judit ellen és Érseki Tamara ellen is közel állt a győzelemhez.

Az Iskola jelenlegi tagjai hét csoportban indultak: 3 aranyérmet, 3 ezüstöt és 2 bronzot nyertek. Örülünk és büszkék vagyunk az eredményeikre! Arról már nem is beszélve, hogy „igazolt” hiányzóink a magyar válogatott tagjaként a Mitropa Kupán játszottak és korosztályaik kiemelkedő játékosai. Kozák Ádám U14, Kántor Gergely U16, Gledura Benjámin U18 csoportban indulhatott volna első kiemeltként.

Az országos eredményeket egyúttal minimális elvárásnak is érzem az Iskola felé hiszen a fő feladatai egyike a legjobbak felvétele és tudásuk növelése azért hogy a nemzetközi versenyeken is legyen esélyük a jó szereplésre. Az idei évben tettünk egy kis lépést előre ez ügyben is, de bőven akad még munka.

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.