Július 17-én, csütörtökön tartotta soron következő elnökségi ülését a Magyar Sakkszövetség vezetése, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tanácstermében, dr. Seszták Mikós elnök vezetésével.

Az elnökségi tagok két napirendi pontot tárgyaltak: a norvégiai Tromsoban augusztus elsején kezdődő sakkolimpiára utazó női és férfi csapatot, valamint a 2014/15-ös évad Versenykiírásának módosítási javaslatát.

1

Az utazó névsorra a két csapatkapitány, Horváth Tamás és dr. Hazai László tett javaslatot. Eszerint a férfi csapat tagjai: Almási Zoltán, Balogh Csaba, Lékó Péter, Polgár Judit és Rapport Richárd.

A női csapattagok a következők: Gara Anita, Gara Tícia, Hoang Thanh Trang, Mádl Ildikó, Papp Petra.

3

Horváth Tamás, a férfi csapatkapitány indoklásában elmondta, hogy négy tábla tulajdonképpen fix volt, ugyanis Lékó, Polgár, Almási és Rapport a legerősebb hazai játékosok. Az ötödik helyre több esélyes is joggal pályázott. A kapitány azért döntött Balogh Csaba mellett, mert ő már nem egy alkalommal bizonyított világversenyeken, nagyszerűen tud koncentrálni és kiválóan képes szerepelni. Továbbá úgy érzi, összességében ő illik legjobban a csapatba.

Rapport Richárdnak az első olimpiája lesz. A lengyel mérkőzésen jól mutatkozott be, Horváth Tamás így reméli, most is “góllövő” lesz.

2

Dr. Hazai László, a női csapat kapitánya örömét fejezte ki, hogy a korábbi olimpiai bajnok, Mádl Ildikó visszatért , és vele megerősödött a csapat. A többi játékos is rutinos, a korábbiakban már bizonyított versenyző.

Az elnökség egyhangúan fogadta el a két csapatkapitány javaslatát.

A második napirendi ponthoz kapcsolódóan az elnökség szintén egyhangúlag fogadta el a 2014/15. évad Versenykiírásának módosítását.

Címkék: , , , , , , , , , , , ,