Májusi tábor

Kisebb létszámmal, de annál lelkesebb csapattal vettünk részt a tanév utolsó táborán. Egy újabb kiváló sakkozó fogadta el a meghívásunkat és tartott oktatást két napon át a Király csoportban. Bánusz Tamás nagymester a Skót és az Olasz megnyitás rejtelmeiből mutatott egy kis ízelítőt a tanulóknak a középjátékra és az általános stratégiákra koncentrálva. A Vezér csoportban Galyas Miklós sakkozott a fiatalokkal 2-3 végjáték és középjáték témát vettek át alaposan. A fejtőversenyt a Vezéreknél Tancsa Tamás nyerte meg az éves létraversenyben Tran Dávid végzett az élen. A Király csoport májusi győztesei Öngüt Tamás és Juhász Ágoston lettek a létraversenyben az összes táborban résztvevő Juhász Ágoston bizonyult a legjobbnak. A villámversenyt Horváth József nyerte ezúttal 100%-os teljesítménnyel. Dibusz Domonkos végzett a 3.helyen és a csoportok legjobbjainak bizonyult még Tancsa Tamás, Pásztor Balázs és a lányoknál Juhász Judit. Az éves összesítésben Pásztor Balázs és Dibusz Domonkos holtversenyben végeztek az élen két fiatal, Tran Dávid, Tancsa Tamás, előtt őket követte a lányok közül legjobb eredményt elérő Majoros Rózsa. Az esti Vezér-Vezér rapid csatában kisebbek második győzelmüket érték el az év során. Zárásként májusban is meghódítottuk a Kékest.

Érmeseink az országos korcsoportos rapid bajnokságokon

Lányok:U8 Kovács Réka 2. U12 Karácsonyi Kata 1. U14 Majoros Rózsa 1. Tóth Nikoletta 2. Hegedűs Luca 3.

Fiúk: U8 Hajdú Márton 3. U12 Pásztor Balázs 1. Füle Simon 2. U16 Öngüt Tamás 3.

Zalakaros open

A hagyományoknak megfelelően idén is népes csapattal vettünk részt a tornán. A csapat vezetője, szakácsa és mindenese idén is Vida Móni volt. Köszönjük a remek munkáját!

A versenyt májusi táborunk vendégedzője nyerte meg. Bizonyára rá is pozitívan hatott a mátraházi légkör. Gratulálunk Galyas Miklósnak az újabb szép sikerhez! Tanulóink közül Gombócz Ferenc szerepelt a legjobban, az utolsó fordulóban még esélye volt a verseny holtversenyes megnyerésére is. Végül az U20 bajnokság 3.helyén végzett és nyert 140 Élőt, legyőzve két nemzetközi mestert. Az U20 lányok bajnokságát a 11 éves Gaál Zsóka nyerte, Kovács Judité lett a bronzérem. Tran Dávid és Karácsonyi Kata növelte még az Élő pontjait jelentősen. Csapatunk tagjainak a többsége jól szerepelt és a torna kiváló felkészülési alkalom volt a nemsokára kezdődő Balatonlelle előtt.

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.