Július-szeptemberi versenyek

Az Iskola kezdésig eltelt három hónapban tanulóink sokat versenyeztek. Az év legjelentősebb nemzetközi korosztályos versenyei is most zajlottak.

A brazíliai korosztályos világbajnokság U10 lány csoportjában Gaál Zsóka folytatta remek sorozatát és egy ezüstéremmel gazdagította gyűjteményét! Hegedűs Luca az U12 lányoknál a középmezőnyben végzett. Érthető okokból a romániai Európa bajnokságon lényegesen többen képviselték az országot és az Iskolánkat is. A legnagyobb magyar sikert Giang Tran Nam érte el az U8 fiúk versenyének a megnyerésével 9/8 ponttal! Egyedüli vereségét a nagyon jól kezdő, de a végére elfáradó szeptembertől Huszár csoportos Hajdú Márton Ábris ellen szenvedte el. Iskolánk korábbi tagjai közül ketten is az első tízben végeztek. Krstulovic Alex és Márkus Molli közül az utóbbi az utolsó pillanatig harcban volt a dobogós helyekért, kicsit nagyobb önbizalom, kicsit nagyobb rutin hiányzott az éremhez. Jelenlegi tanulóink közül Gombócz Feri az 5. fordulóig remekül szerepelt és játszott, egy izgalmas, nyerőesélyes állás elvesztése után nem tudott javítani a hátralévő fordulókban. Öngüt Tomi végig erős ellenfelekkel játszva nyújtott jó teljesítményt és magyar versenyzőtől szokatlan módon +70 Élőt nyert az U14 fiúknál. A többiek a középmezőnyben végeztek, Tóth Niki volt talán legközelebb az élbolyhoz. A jó vagy közepes teljesítmények ellenére Iskolánk tagjai kb. 500 Élőt vesztettek a két versenyen. Ez is mutatja, hogy a különböző országok Élő pontszámait nem lehet összehasonlítani egy bizonyos életkor és Élő pontszám alatt. Az idén először megrendezésre került kínai U12 rapid csapat világbajnokságon tőlünk Gaál Zsóka és Juhász Ágoston volt a bronzérmes magyar csapat tagja. A nemzetközi felnőtt tornákon két kiemelkedő eredményt értek el tanulóink. Öngüt Tamás egy holland nyílt tornán izgalmas játszmában legyőzte a 2570 Élő körüli Sandipan Chandra indiai nagymestert, míg Gombócz Feri egy csehországi tornán végig az élmezőnyben, 2200 felettiekkel játszva szerzett +150 Élő pontot. A hazai tornákon Gaál Zsóka, Tóth Niki, Tancsa Tamás növelte érezhetően Élő pontjai számát. Gratulálunk az elért eredményekhez!

Szeptemberi tábor

Kicsit nehezen indult az új tanévünk. Különböző, előre nem tervezett versenyek miatt hárman is hiányoztak, közülük ketten a szűk létszámú Király csoportból, valamint menet közben további négy tanulónk is elutazott újabb tornákra. A hiányzások miatt a szokásos három helyett két csoportban edzettek a fiatalok állandó edzőinkkel. A munka a bevált időbeosztással jó ütemben folyt. Az erősen lecsökkentett és megfiatalított tagság miatt az esték csendesebben teltek.
A villámtornánk végeredményén is erősen meglátszott, hogy több idősebb tanulónk is kikerült az Iskolából és a tanárok is idény eleji formában játszottak . A győztes továbbra is Horváth József lett, de mögötte két fiatal végzett teljesen megérdemelten. Füle Simon 5,5 Pásztor Balázs 4,5 pontot szerezve érte el a 2. és 3. helyezéseket.
A kombinációfejtő versenyen nem volt könnyű dolguk a gyerekeknek. A hagyományos 12 helyett 18 feladatot kaptak és a 2 órára megnövelt fejtési idő is kevésnek bizonyult a nehéz állásokhoz. A Király feladatait Öngüt Tomi a Vezér csoportokét Pásztor Balázs és Dibusz Domonkos oldotta meg legjobban. A legközelebbi közös programunk a fehérvári nyílt torna lesz majd közvetlen utána kezdődik az októberi táborunk három csoporttal és remélhetőleg már közel teljes létszámmal.

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.