2016. Novemberi tábor

A táborunkat ezúttal egy versennyel is összekötöttük így egy kicsit rövidebb volt a megszokottnál. Nagy örömünkre csatlakozott a tábor résztvevőihez Juhász Judit és Gaál Zsóka is akik októberben a világbajnokságon vettek részt. Két vendég is járt nálunk a Bástya csoportban Buri Kata és Petra. A Király és Vezér csoportokban Szabó Krisztián és Horváth József váltotta egymást, míg a Bástyában Mészáros András és Akóts Gábor. Zárásként csütörtök délelőtt Horváth József tartott egy csoportos vetélkedőt a fiataloknak. A kombináció fejtőversenyben folytatódott az előző hónapi trend. A közös feladatok megoldásában több vezéres is megelőzött királyosokat, míg Pásztor Balázs érte el a legtöbb pontot! A vezéresek külön versenyét Juhász Judit nyerte 27 ponttal, a 26-ot elérő Juhász Ágoston előtt. A királyosoknál Karácsonyi Gellért bizonyult a legjobbnak 24 ponttal. A Bástya csoport legjobb kombináció fejtőjének Palczer Mátyás bizonyult. A villámversenyen Horváth József győzött, a legjobb királyos eredményt Karácsonyi Gellért érte el 5,5 ponttal, Gehér Koppány 4,5 ponttal lett a legjobb vezéres, Kovács Judit 4,0 ponttal a legeredményesebb hölgy, míg Karácsonyi Kata 3,5 ponttal a legjobb bástyás.

A tábor után az MGKSI legtöbb tagjával elutaztunk a csütörtök délután kezdődő tiszaújvárosi nyílt versenyre. Kicsit aggódtam, hogy egy intenzív edzőtábor után egy nehéz, végig dupla fordulós versenyt hogyan fognak bírni a fiatalok, de az eredmény Szabó Krisztiánt igazolta, aki szerint nincs ennél jobb kombináció. Ezek a közös tornák eddig mindig remek eredménnyel zárultak, Karoson a közös készülés is segíthet, de itt erre nem volt idő itt csak a gyerekek egymás közötti külön versenye, az egymásnak szurkolás adhatott plusz motivációt. Az A csoportban Pribelszky Bence nyújtott kiemelkedőt a „B” csoportban Dibusz Domonkos, a „C” csoportban Palczert Mátyás, aki díjat is tudott nyerni. Az edzők is igyekeztek bizonyítani a gyerekek előtt, mindannyian díjasak lettünk. Horváth József nagymester remek játékkal ezüstérmes helyen végzett, a torna győztese pedig az Iskolánkba korábban nagy kedvvel járó, most 18 éves Kántor Gergely nemzetközi mester lett! Köszönet a résztvevő szülőknek, akik gondoskodtak a gyerekekről és Mészáros Andrásnak, aki a játék mellett is tanácsokkal látta el a tanulóinkat.

Decemberi Élő lista, versenyek

Tanulóink döntően két versenyen vettek részt a már említett tiszaújvárosi tornán és az ifjúsági csapatbajnokságon Hajdúböszörményben. Hegedűs Luca és Gombócz Ferenc indult a hagyományos harkányi tornán. Az ifjúsági és gyerek csapatbajnokságot a Kőbánya SC csapatai nyerték Karácsonyi Gellért és Kata valamint Füle Simon tagjai voltak a győztes csapatoknak. A jól sikerült hónapban közel 1000 Élőt gyűjtöttek a gyerekek és alaposan át is rendeződött a házi ranglistánk. Pribelszky Bence 128 Élő nyerésével 10 ponttal átlépte a 2200-as határt és újra a listánk élére ugrott. Gehér Koppány, Dibusz Domonkos, Füle Simon, Palczert Mátyás, Javorek Janka nyert 100 körüli Élőket. Nagyon sok hallgatónk megjavította az eddigi legmagasabb pontszámát valamint minden Bástya csoportos fiatalunk 1400 fölé került (cél a mielőbbi 1500). Gratulálunk a kiváló eredményekhez!

Eredmények bővebben: itt.

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.