Szeptemberi táborunkról

A nyári szünet után folytatódott a munka MGKSI-ben. A szigorított követelmények miatt csak három új tagot (Javorek Janka, Márkus Molli, Dibusz Domonkos) vettünk fel és kilenc korábbi hallgatónktól búcsúztunk el különböző okok miatt.
Nem könnyű megválni a tanulóinktól, sok közös élmény köti össze a hozzánk járókat. A visszaút sem könnyebb, de amennyiben eredményeik körülményeik úgy alakulnak van lehetőség a visszatérésre.

Az első két napon bemutatkozott a Király csoport új állandó edzője Szabó Krisztián nagymester, Aljechin híres játszmáiról és Caro-cann középjáték-végjáték típusokról tartott előadást.
Horváth József két-két napon oktatott a Király-Vezér csoportokban. Elfogadott vezércsel játszmák, végjátékok, olimpiai érdekességek témák szerepeltek az órákon.
A Bástya csoportban Mészáros András anyagai között előkerültek többek közt az elvi hibák a megnyitásban, végjáték ismétlés, gyakorló játszmák megadott témára.
Akóts Gábornál a taktika és az olimpia tanulságai kerültek a központba.

Az előző év tanulságaként újból teszteltük a Vezér és Bástya csoportok tudását az elemi végjátékokról. Sajnos újból kiderült, hogy ez a terület az otthoni munkában továbbra sem kap megfelelő hangsúlyt. Füle Simon nyújtott egyedül kiemelkedő teljesítményt, rövid idő alatt hibátlanul oldotta meg a 18 ábrából álló feladatsort.

Elindultak a most már hagyományos villám és fejtő versenyeink. Horváth József győzelme továbbra sem forgott veszélyben a villám tornán, de a legjobban szereplő királyosok Pribelszky Bence7/5 és Gombócz Ferenc 7/4,5 már megelőztek két edzőt is. Füle Simon a legjobb vezéres, Palczert Mátyás a legjobb bástyás lett 4,0 ponttal, míg Karácsonyi Kata nyerte a lányok különdíját 3,0 ponttal. A fejtőversenyeken a Bástya csoportban Tancsa Tamás ért el remek eredményt 24/19 ponttal, míg Vezér csoportét az újonc Dibusz Domonkos nyerte 24/15 ponttal.
A csütörtök este befejeződött táborban végig az időjárás kegyeiben voltunk, túrázásra ugyan nem került sor, de a foci mérkőzések nem maradhattak el.

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.