Februári eredmények

A szokásos budapesti tornák mellett több tanulónk indult a Tarcal openen és hárman is részt vettek erős külföldi versenyeken. A gyerekek a diákolimpia megyei, budapesti döntőin kiváló teljesítményt nyújtottak, többségük az első-második helyen végzett! A budapesti döntő III. Korcsoportjában 23-an indultak és a résztvevő öt MGKSI tanuló az 1.-5. helyen végzett (Kovácsy Barnabás, Karácsonyi Gellért, Öngüt Tamás, Gehér Koppány, Kelemen Szabolcs,) a II. Korcsoportban is az első két helyen MGKSI hallgató végzett (Kozsik Bende 7/7 ponttal és Juhász Ágoston).

A Király csoport februári legjobb teljesítménye Kovács Judit győzelme az Első Szombat FIDE csoportjában. A most elszámolt Lila Futó sikerével együtt átlépte a 2100-as határt! Reméljük sikerül stabilan felette maradnia. Ez egy fontos szint, régebben a kezdő női Élő 2100, míg a legkisebb férfi Élő 2200 volt. Nem tegnap volt, de ma is nagyjából ezek a szintek az alapok, ezek már nemzetközileg is összehasonlítható Élők.
Öngüt Tamás Szlovéniában, Persányi Barnabás Csehországban gyűjtött újabb nemzetközi tapasztalatokat. A Vezér csoportból Gehér Koppány szerepelt sikeresen a Tarcal openen. Novemberben még ő volt a csoport leggyengébb tagja 1529 Élővel, a márciusi listán 1896 Élő látható a neve mellett és ez a csoport legmagasabb Élő pontszáma. A többiek nagyjából az elvárásaiknak megfelelően végeztek a versenyeken.
A Bástya csoport fiataljai közül ketten is remekeltek a Lila Futó versenyén. Tancsa Tamás és Zakar Ádám is 100 feletti Élővel növelte pontjai számát. Karácsonyi Kata korábbi sikeres versenyét is ebben a hónapban számolták be. Tóth Gergely 60 körüli Élővel gazdagodott, Hegedűs Luca hasonló nagyságrenddel növelte pontjait egy rangos grazi tornán, ahol végig nála erősebbek ellen küzdött. Fejlődni csak ilyen ellenfelek ellen játszva lehet igazán! A márciusi MGKSI Élő lista megtekinthető a tábori beszámolóhoz kapcsolt excel táblázatban. Gratulálunk és további sikeres versenyzést!

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.