Februári beszámoló

Verőci Zsuzsa és Papp Gábor nagymesterek voltak a februári tábor meghívott előadói. A nagymesternő két esti előadást is vállalt, ahol a fiatalok a tanulás mellett érdekes történeteket hallgathattak a magyar sakkozás fontos pillanatairól. Papp Gábor egy gyönyörű játszma után, tanulságos bástyavégjátékaiból mutatott párat az esti programok keretében.
A Király csoportban Verőci nagymesternő a figurák relatív erejéről tartott edzést, míg Papp Gábor a spanyol megnyitás klasszikus középjáték típusait mutatta be alaposan a tanulóknak.
A Vezér és Bástya csoportok egy-egy napra edzőt „cseréltek”, hogy tanáraik még pontosabb képet alkothassanak a nem állandó csoportjuk tudásáról.
Horváth József egy napot dolgozott a Bástya-, Akóts Gábor valamint Mészáros András egy-egy napot edzett a Vezér csoportban. András januárban egy végjáték teszttel vizsgálta a Bástya csoport végjáték tudását és azt, hogy a leadott anyagokat mennyire nézik át otthon a fiatalok. A „vegyes” eredmény hatására úgy döntöttünk, hogy egy nehezebb, de csak a minimális alapokat tartalmazó tesztet megoldatunk a Vezér csoportban is majd ugyanezekkel a feladatokkal teszteltük a Király csoport tagjait is. Egy-egy kiváló teljesítmény (Persányi Barnabás, Gombócz Ferenc) mellett több erősen elgondolkodtató megoldást is láttunk Az okok akár egy edzői fórum témái is lehetnének, mindenesetre nekünk megmutatta, hogy melyik területen kell sokkal többet dolgoznunk.
A villámtornát sokadszor nyerte 100%-os teljesítménnyel 7/7 ponttal Horváth nagymester, Kovácsy Barnabás, Juhász Judit és Kertész Áron Borsa lettek csoportjaik legjobbjai. A mostani fejtőverseny megoldása sokkal jobban sikerült a januárinál, igaz szakmai igazgatónk könnyebb feladatokat választott. A Király csoport közel azonos eredményei közül Kovács Judité lett a legjobb. A Vezér csoportban Majoros Rózsa bizonyult a legjobbnak, míg a Bástyában Bangha Ottó és Kovács Patrik nyerte a versenyt. Az eredmények, az aktuális élők, a létraversenyek állása a mellékelt excel táblázatban látható.

Verőci nagymesternő előadása.
Verőci nagymesternő előadása.
Sakkedzés.
Sakkedzés.
Fociztunk is..
Fociztunk is..

Foci-b2

Foci-3

A Nagycsapat.
A Nagycsapat.

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.