Tanévzáró tábor

Májusi táborunkkal befejeződött az MGKSI idei oktatási része, már csak a szlovákok elleni mérkőzés és a zalakarosi verseny maradt még a programunkban. A most is zajló rapid országos bajnokság miatt egy félnappal korábban csütörtök délután zártuk a hetet. Sok igazolt hiányzónk volt a héten így az állandó edzőknek lehetősége nyílt kipróbálni, hogy kisebb csoportok esetén mennyivel lenne hatékonyabb a munka. A Király és Vezér csoportokban Horváth Józseffel közösen edzettünk, míg a Bástya csoportban Mészáros András és Akóts Gábor dolgozott. A hagyományos villám verseny helyett rapid tornát rendeztünk tekintettel a közelgő országos döntőre is. A játszmákat írni kellett az utolsó 5 percig és egészen jó partikat játszottak a gyerekek. A legjobban szereplő Király csoportos Kovács Judit 7/5 ponttal, a legjobb Bástya csoportos – megelőzve a vezéreseket is – Kovács Patrik 4,5 ponttal, a legjobb Vezér csoportos Pásztor Balázs lett 4,0 ponttal.

A fejtőversenyeknél a kisebb létszám és a jobb összehasonlítás miatt is a Király és a Vezér csoportosok közös feladatsort oldottak meg. Nem kis meglepetésre a vezéres, 10 év alatti Pásztor Balázs érte el a legtöbb pontot 30/19-et megelőzve a 18-18 pontot elérő szintén vezéres Gombócz Ferencet és a királyos Öngüt Tamást. A Bástya csoportosok versenyét Kovács Patrik nyerte 24/18 ponttal.

A szeptembertől májusig tartó villámversenyek és az öt versenyből áll fejtőverseny összetett győzteseit is kihirdettük, jutalmaztuk.
A villámversenyek összetett győztesei: Kovács Judit Király, Pásztor Balázs Vezér, Kertész Áron Borsa a létraversenyek győztesei a fejtőversenyeknél: Karácsonyi Kata Bástya, Pásztor Balázs Vezér. A Király csoportnál több esetben más maximális pontszámok voltak, hiányzások is előfordultak, emiatt nem volt egyértelmű győztese a csoportnak.

Rendeztünk egy hatkezes (!)szimultánt is. A gyerekek öt győzelmet és három döntetlent értek el. A szimultánt adók nehezen birkóztak meg azzal a helyzettel, hogy három körönként láthatták újra a táblát és rendszerint minden állás új volt. Mellékelem a szokásos táblázatokat, érdemes megnézni ki mennyit fejlődött Élőben az elmúlt tanév befejezése óta. Az éves egyéni értékeléseket hamarosan elküldjük a tanulók szüleinek.

VS