Októberi versenyek

Megkezdődött az iskola és a csapatbajnoki küzdelmek is elindultak, tanulóink így kevesebb versenyen vettek részt.
A korosztályos EB-ről már beszámoltam, a FIDE listán most kerültek elszámolásra az eredmények. Októberben két tornán vettünk részt nagyobb létszámmal.
A XIII. Sakksarok openen és a XIII. Böllhoff-Fehérvár kupán. Az utóbbi a Novotel hotelban zajlott rendkívül jó körülmények között, 3-4 fős családok, gyerekes csoportok kollégiumi árakon lakhattak a verseny helyszínét adó hotel szobáiban. Versenyek, szállás a Novotelben, edzőtáborok Mátraházán, ezt a színvonalat kellene rendszeressé tenni a sakkozásban és a jelenleginél sokkal többen gondolkodnának el a versenyszerű sakkozáson.

A Király csoport tagjai közül Alex remek EB teljesítményét most számolták el Élője így 2299. Reméljük abbahagyja a liftezést és most már megtartja ezt a szintet. A Vezér csoportban Lengyel Andrea (EB), Kelemen Szabolcs, Juhász Judit növelte érezhetőbben pontjai számát. A csoportból ki kell emelni Juhász Juditot, aki szép játékkal végig vezette a fehérvári verseny „B” csoportját. Sajnos a lellei döntő után a második torna győzelmétől el esett ugyanabban az éles megnyitásban. A Bástya csoport fiataljai közül Kertész Áron Borsa, Murányi Peti és Palczert Matyi vitézkedett jobban egy-egy tornán. Murányi Peti legyőzte Karácsonyi Katát, míg Matyi az első táblán fejezte be a XIII. Sakksarok open versenyt. Gratulálunk mindenkinek és továbbra is szurkolunk a VB magyar résztvevőinek!

VS