Megkezdődtek a Sárkány-Aranytíz versenyek

Ünnepélyes megnyitóval kezdődtek meg a Nádasi Balázs főszervező által a Belváros gyönyörű épületében tető alá hozott versenyek.
Az Aranytíz Kultúrház színháztermében csaknem megtelt nézőtér előtt beszédet mondott dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Révész Máriusz, a Budapesti Sakkszövetség elnöke és Csom István nagymester, olimpiai bajnok. Aztán némi késéssel, 15 óra után három versenyen indultak meg a sakkórák.

A VIII. kategóriájú nagymester-csoportban ifj. Héra Imre (2566) nagymester a legmagasabban jegyzett játékos, és a tízfős mezőny tagja a kétszeres magyar bajnok Horváth Csaba (2540) nagymester is. Az ifjabb nagymester-aspiránsok Izsó Dániel, Korpa Bence, Mihók Olivér és To Nhat Minh. A II. kategóriájú mester-csoport a legtöbb Élő-pontszámot Galyas Miklós nemzetközi mester (2427) birtokolja, az IM-normára az ifjak közül Fehér Ádám és a Juhász-fivérek, Kristóf és Ármin hajthatnak. A nyílt versenyre hetvenen neveztek, itt az egyes sorszámot Szabolcsi János (2324) érdemelte ki.

A fordulók augusztus 16-tól 24-ig az utolsó napot kivéve délután három órakor kezdődnek, a befejező napon (vasárnap) pedig délelőtt tíz órakor. A körmérkőzéses versenyek játszmáit élőben lehet követni a Sárkány DSE portálján (http://verseny.sarkanydse.hu/), ugyanott utólag megtekinthetők az open partijai, valamint az eredmények és párosítások.