A verseny helyszíne

Budapest

Budapest
A verseny kezdete
2017.08.21
A verseny vége
2017.08.25
Versenykiírás
Online nevezés


Versenykiírás

A táborba elsősorban az egyesületbe még le nem igazolt, vagy az MTK-hoz szívesen csatlakozó fiatalok (U18) jelentkezését várjuk.

Lauder-MTK Ifjúsági Sakktábor 2017.
Általános tudnivalók

A tábor tervezett időpontja:       2017. augusztus 21-25. (hétfő-péntek)

A tábor helyszíne:                                          Lauder Javne Iskola; 1121 Budapest, Budakeszi út 48.
Tömegközlekedéssel a Széll Kálmán tér M2 metróállomástól a 22/22A/222 jelzésű autóbusszal 12 perc alatt Vízművek megállóig.

A tábor résztvevői:                         az MTK Budapest sakkszakosztályának igazolt utánpótlás korosztályú sportolói, a Lauder Iskola sakkozó diákjai, és minden a sakkozás iránt érdeklődő,             sportegyesületben még nem leigazolt fiatal.

Várható létszám:                             30-40 fő, 6-10 fős csoportokban.

A tábor célja:                                    sakkozók gondozása, képességeik fejlesztése, illetve tartalmas nyári képzés és értelmes nyári kikapcsolódás lehetőségének felkínálása minden érdeklődő gyermek számára.

A tábor főszervezője:                    Balla Attila.

A tábor szakmai vezetője:           Kállai Gábor nemzetközi nagymester, az MTK vezető edzője.

Részvételi díj:                                   25 000 Ft

Jelentkezés és információ:          Balla Attila balla.attila@mtk1888.hu +36 20 260 75 03

Jelentkezési határidő:                   2017. augusztus 7. (hétfő)

A tábor napközis jellegű, a szervezők a résztvevőket ebéddel és uzsonnával látják el minden nap.

Szakmai program

A tábor 4-5 különböző erősségű, 6-10 fős kiscsoportban kínál a gyerekeknek edzéseket. A kiscsoportos edzések során egy edző vezetésével változatos, 3 órás tematikus foglalkozások zajlanak. Az edzések mellett a szélesebb körű ismereteket kínáló összevont programok változatos tervei között előadások, sakkverseny és vetélkedő is szerepel (ld. alább). A szünetek során az iskola udvarán, ill. tornatermében fizikai sportolással, testmozgással lehet kikapcsolódni.

A sakkozás önmagában is kitűnő fejlesztő eszköz, mely egyúttal jól modellezi az elemző gondolkodást, a tanulási folyamatokat és azok problémáit, valamint a problémák megoldásainál használható eljárásokat. A Lauder Ifjúsági Sakktábor a sakkozásban tehetséges és kevésbé tehetséges gyerekek számára egyaránt hasznos tudást és értelmes időtöltést kínál elgondolkodtató, értelmes módon.

A kiscsoportos foglalkozáson részt vevő edzők várható listája: Kállai Gábor nemzetközi nagymester, Halász Tamás nemzetközi mester, Juhász Kristóf nemzetközi mester, Terbe Zsuzsanna női FIDE mester, Berta Sándor, Botlik Béla, Szép János és Téglás Balázs.

Étkezési és fizetési tudnivalók

Ebédet, ill. tízórait és uzsonnát biztosítunk a résztvevőknek a helyszínen. Vegetáriánus és lisztérzékeny menü igénylésére van lehetőség. Aki speciális étkezési igénye miatt nem kíván étkezést rendelni, az csökkentett részvételi díjat fizet.

A részvételi díjat az első nap során készpénzben vagy átutalással lehet befizetni. Amennyiben valaki nem tud minden tábori napon részt venni, és ezt előzetesen jelezte, időarányosan fizet részvételi díjat (5000 Ft/nap).