Korcsoportos világversenyen való részvétel

Tisztelt Csapatvezetők, Játékosok, Edzők és Szülők!

Arra kérnék minden csapatvezetőt, játékost, edzőt és szülőt ha korcsoportos világversenyen szeretnének indulni ebben az évben, jelezzék időben a Magyar Sakkszövetségnek (e-mail: ibelnok@gmail.com,) szándékukat.

A világbajnokság Brazíliában, Pocos de Caldasban lesz a 8, 10 és 12 éves korosztályoknak 2017. augusztus 21. – 31. között.

A 14, 16, 18 éves korcsoportnak pedig Uruguayban, Montevideóban 2017. szeptember 16-26. között.

Az Európa-bajnokság Romániában, Mamaiaban lesz megrendezve 2017. szeptember 4-15. között.

A világbajnokságok nevezési határideje Pocos de Caldas 2017. július 10., Montevideó 2017. július 16., az Európa-bajnokság hivatalos nevezési határideje 2017. július 10. a magyar játékosoknak és kísérőiknek.

A hivatalos játékosok költsége a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon a nevezési díj (70.- és 65.- Euró), a regisztrációs díj (100.- Euró) és az útiköltség. Az extra helyen induló játékosoknak, a kísérőknek és edzőknek a regisztrációs díj a világbajnokságon ugyanannyi mint a hivatalos játékosoknak 100.- Euró, az Európa-bajnokságon az extra helyen induló játékosoknak szintén 100.- Euró (nincs regisztrációs díj, a kísérőknek és edzőknek), a nevezési díj duplája 140.- és 130.- Euró.

Aki extra helyen szeretne indulni bármelyik világversenyen, annak kötelező a szervezők által ajánlott szállást és étkezést igénybe venni.

Az EU bajnokság (8, 10, 12, 14, éves korcsoportokban) Csehországban, Kouty nad Desnou-ban kerül megrendezésre 2017. augusztus 18-27. között.

A nem hivatalos EU bajnokságnak (8, 10, 12, 14 éves korcsoportokban) továbbra is Mureck a rendezője, amely 2017. augusztus 1-10. között lesz megrendezve.

Arra kérném azokat a szülőket, edzőket, akik szeretnék az EU bajnokságon Kouty nad Desnou-ban indítani gyermeküket, játékosukat, a következő feltételekkel tudnak indulni a versenyen. Mivel a rendezők csak 4 játékost látnak vendégül a versenyen, ezért ha mind a 8 hivatalos játékos (8-10-12-14 éves fiúk és lányok) indulni kíván, akkor a 8 játékosnak 4 szállás és étkezési díjat kell fizetni közösen, a 70 Eurós nevezési díjat a Magyar Sakkszövetség fizeti a hivatalos játékosoknak. A szállás és étkezés 44.- Euró naponta 2-3 ágyas szobákban, 52.- Euró egy ágyas szobában. Ha csak 6 hivatalos játékos kíván indulni az EU bajnokságon, akkor 6 játékosnak 2 szállást és étkezést kell fizetnie. Ha csak 4 játékos kíván hivatalosan indulni a versenyen külön korcsoportokban, akkor nekik csak a nevezési díjat kell fizetni. Az EU bajnokságra a nevezési határidő: 2017. július 10.

A cseh szervezők a versenykiírásban felhívják a figyelmet, mely szerint kötelező a rendezők által ajánlott szállást és étkezést igénybe venni (a kísérőknek is!!), csak így lehet a hotelben a verseny helyszínén tartózkodni.

A nem hivatalos EU bajnokságra a nevezési határidő: 2017. július 10.

Arra szeretném megkérni a szülőket, edzőket és játékosokat, hogy mindenki jelezze indulási szándékát a kadét világbajnokságra és Európa-bajnokságra, legkésőbb 2017. július 10-ig, az ifjúsági világbajnokságra pedig 2017. július 14-ig a kísérőket is megjelölve. A nevezéssel együtt a verseny költségeinek az utalását is a Magyar Sakkszövetségnek kell elvégeznie, ezért a jelentkezések alapján a MSSZ egy díjbekérőt küld, ami alapján kell majd Euróban utalni, vagy bankban személyesen befizetni az összeget megadva a díjbekérő sorszámát. A befizetéseknek legkésőbb 2017. július 15-ig meg kell érkeznie.

A világbajnokságra a Magyar Sakkszövetségnél lehet ajánlatot kérni csoportos utazás költségeire, aki szeretne ezzel a lehetőséggel élni, legyen szíves 2017. július 12-ig jelezze szándékát a kísérők, edzők neveivel együtt, hogy repülőjegy árajánlatot tudjunk kérni. Természetesen lehet szervezni egyénileg is az utazást, de a nevezést a Magyar Sakkszövetségnek kell intéznie.

Aki extra helyen szeretne indulni bármelyik versenyen, azt is arra kérném, időben jelezze a Magyar Sakkszövetség IB elnökének, mert a hivatalos nevezést a Magyar Sakkszövetségen keresztül kell elküldeni a szervezőknek.

Tisztelettel: Varga Péter IB elnök