ifj. Földi István Emlékverseny végeredmény


Németh Zoltán és Piroska István győzelmeivel zárult a verseny.

Az „A” csoport küzdelmeiben ki más is kerülhetett volna ki győztesen, mint a torna névadójának egyik edzője. Németh Zoltán profi módon érvényesítette nagy rutinját és több esetben is egyenlő végjátékból játszotta túl a fiatalokat. A rövid versenyt is 2 ,0 pont előnnyel nyerte meg 7/6,0 ponttal. Itt a harc igazából a mögötte lévő érmes helyekért folyt. A másik címviselő Mészáros András a rá jellemző eredeti játékkal, döntetlen nélkül érte el a másodikat helyezést. A vele holtversenyben végző Gehér Koppány érte el a legjobb eredményt a fiatalok közül. Kovács Judit, Pásztor Balázs játszmáiban több volt, mint amit az eredményük mutat.

A „ B” csoportban négyen is küzdöttek az első helyért és a végső sorrend az utolsó partiban dőlt el nem kevés fordulat után. Jobb Bergerrel, 7/5,5 ponttal Piroska Istváné lett az aranyérem, az utolsó pillanatban beugró Németh Gergelyé az ezüstérem. A legjobb ifjúsági játékos itt is bronzéremig jutott. Virág Bálint jó játékkal szerzett 5,0 pontot. Az előnyösebb végjátékát időzavarban még el is vesztő Molnár József éppen lemaradt a dobogóról.

Az influenza és társai erősen befolyásolták a játékosok teljesítményeit. Mészáros Andrástól Tran Dávidig többen is küzdöttek vele. Igyekeztünk a tornán az „igazi” versenyekhez hasonló körülményeket biztosítani a játékosoknak a szófiai szabállyal pedig kicsit terelni a játékosokat abba az irányba, amelyiket helyesnek a fiatalok számára előrevivőnek gondolunk. Reméljük lesz folytatása a tornának.

A végeredmény: A-csoport, B-csoport