Ifj. Földi István Emlékverseny

A torna megnyitóján Schenker Tamás beszélt a verseny névadójának pályafutásáról, eredményeiről. A Szövetség nevében Rácz Zoltán főtitkár szólt a jelenlévőkhöz. 

Megható volt látni, hogy a Földi családot mennyien képviselték a megnyitón. Az Emlékverseny elképzelése tőlük származik és Szövetség örömmel támogatta ezt a javaslatot. Remélhetőleg egy hagyomány kezdődik ezzel a tornával. A verseny két nyolc résztvevős csoportban zajlik, ahol a 4-4 Központi Sakkiskolába járó fiatal kapott lehetőséget arra, hogy egymással és 4-4 felnőtt sakkozóval mérhesse össze az erejét. Számukra a hét fordulós torna remek lehetőség a tanulásra. A 15.00-kor kezdődő játszmák megtekinthetők a Szövetségben, az eredmények pedig a chess-results.com oldalon.

Eredmények az első fordulóból. Az „A” csoport rangadóján a két meghívott nemzetközi mester komolyan vette a szófiai szabályt és harcos partit játszott. A küzdelmet Németh Zoltán nyerte meg Mészáros András ellen. A forduló meglepetése Pásztor Balázs győzelme az utóbbi időben remekelő Öngüt Tamás ellen. Az indokolatlan gyalogáldozatot elfogadó Balázs egyetlen időzavaros megingástól eltekintve jól vezette a partit és megérdemelten nyert. Gehér Koppány áldozata kevésbé volt önveszélyes Kovács Judit ellen. Judit egy ideig jól védekezett, de végül nem tudta kivédeni a támadást. A sokáig egyenlő körüli küzdelem Vargyas Zoltán győzelmét hozta Benedeczky Lehel ellen. A „B” csoport meglepetését Virág Bálint okozta az első kiemelt Molnár József legyőzésével. Tóth Niki is közel volt a meglepetés eredményhez. A középjáték elején még esélyes támadó állása volt, de egy indokolatlan csere után fokozatosan hátrányba került és vesztett. Németh Gergely előbb kiegyenlített majd a végjátékban érvényesítette rutinját Füle Simon ellen. Tran Dávid sötéttel előnybe került Hradeczky Tamás ellen, de nem sikerült a védelmet feltörnie, így született meg a nyitó forduló egyetlen döntetlen eredménye.