A verseny helyszíne

Balatonfüred

Veszprém
A verseny kezdete
2019.04.27
A verseny vége
2019.04.27

Dr. Dibusz László Sakk Emlékverseny   (Elhalasztva!

A 36 évvel ezelőtt elkezdődött Füredi Március kupa folytatásaként idén tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre a Dr. Dibusz László Sakk Emlékverseny. Dr. Dibusz László főorvos nem csak kitűnő játékos, hanem kiváló sportszervező is volt. Az Ő ötlete alapján kerül megrendezésre évente városunkban az amatőr játékosok és gyermekek nagyszabású versenye.

 

  1. évi verseny időpontja és programja

 

Időpont: 2019. április 27. (szombat)  900 óra

Helyszín: Balatonfüred Szabadidő és Konferencia Központ (Balatonfüred, Horváth Mihály u.)

A verseny rendezői:     Balatonfüredi Polgármesteri Hivatal

Balatonfüredi Sport Club

Nevezés: a verseny reggelén 800 és 845 között a helyszínen, vagy előzetesen roka.gabor@t-online e-mail címen.

Versenyszámok:

3 csoportban kerül megrendezésre a verseny:

  1. „Pöttöm” csoport: óvodások és általános iskolák 1-4. osztályos tanulóinak egyéni versenye. (A versenybíróság ezen csoportot megoszthatja kezdő és haladó csoportra.)
  2. Ifjúsági csoport: általános iskolák 5-8. osztályos tanulóinak egyéni versenye.
  3. Egyéni verseny: itt bárki indulhat (kivéve az I. vagy ennél magasabb minősítésűek, az amatőr jelleg miatt 1900 Élő-pont feletti játékosok).

Ezen korlátozás nem vonatkozik az ifjúsági és szenior versenyzőkre. (Ezen esetben 2000 Élő-pont)

 

A verseny szabályai:

Valamennyi csoportban IX fordulós svájci szisztéma szerint kerül lebonyolításra a verseny. Győztes az, aki az olimpiai pontszámítás szerint a legtöbb pontot gyűjtötte. Pontegyenlőség esetén az egymás ellen elért eredmény dönt. Ha az is egyenlő, a mezőnyérték dönt.

Játékidő minden esetben 15-15 perc (zászlóleesésig).

 

Versenybíróság:

– vezető versenybíró:                Czingler Sándor nemzetközi bíró

– tagjai:                                       Róka Gábor B.S.C. sakk-szakosztályvezető

Dr. Perkovits Géza sakkedző

Díjazás:

Minden csoport győztese serlegdíjazásban, valamint az 1-3. helyezettek érem-tárgy, és oklevéldíjazásban, míg a 4-6. helyezettek oklevéldíjazásban részesülnek. Az egyéni versenynél serleg-, érem- és tárgyjutalomban részesülnek az 1-3. helyezett játékosok, illetve az egyéni verseny győztese megkapja a vándorkupát, amelyet egy évig magánál tarthat. Minden csoportnál több díj is kiosztásra kerül. A legfiatalabb részvevő, illetve a „Pöttöm” csoport győztese különdíjban részesül. A fiúk és leányok egy csoportban küzdenek, de külön kerülnek értékelésre.

A díjakat a Dr. Dibusz család, a Balatonfüredi Polgármesteri Hivatal, a Balatonfüredi Sport Club, a Balatonfüredi Yacht Club, a BÁVA Bt Serlegbolt (Veszprém) és Dr. Perkovits Géza biztosítják.

 

Köszönet a Támogatóknak!

 

Jó szórakozást, kellemes sportélmény kíván: a Verseny rendezősége

 

Az idén is az elmúlt évek sikerére tekintettel a verseny helyszínén és idejében a versenyzőknek és a kísérőknek ingyenes egészségügyi szűrést, tanácsadást rendezünk.

A verseny helyszínén büfé és étterem üzemel. Napi ebéd igényelhető 900 Ft-os egységáron, de természetesen mód van étlapról rendelni.

A megjelentek részt vehetnek a Jókai Napok rendezvényein.

Minden sakkbarátot szeretettel várunk!