Fantasztikus győzelmet aratott férficsapatunk az Európa-bajnokság nyolcadik fordulójában. A címvédő Azerbajdzsán együttesét válogatottunk 3,5-0,5-re győzte le!!!

DSCN1322

Rapport Richárd nyitotta meg a győzelmi sorozatot, Tejmur Radzsabov ellen a Vereszov-támadást játszotta meg, az azerbajdzsáni sakkozó nem tudott megbirkózni az állásban rejlő lehetőségekkel, súlyos időzavarba került, a nagyszerű formában játszó Ricsi a 36. lépés után már ötödik győzelmének örülhetett. A második nyerést Almási Zoltán érte el, izgalmas, időzavarral tarkított játszmában az azerbajdzsáni csapat legjobb pontszerzője, Arkadij Naiditsch ellen győzött.

Az éltáblán Lékó Péter pontos védekezéssel kiharcolta a döntetlent, Sahriyar Mamedgyarov gyalogelőnyét nem tudta érvényesíteni, ezzel megnyertük a meccset. Berkes Ferenc pozíciós mintajátszmában elért győzelemmel állította be a 3,5-0,5-ös végeredményt. Az orosz-örmény és a francia-grúz találkozók 2-2-vel értek véget. Válogatottunk a befejező forduló előtt a második helyen áll és a 2 pontos előnnyel vezető orosz csapattal mérkőzik meg.

Verőci Zsuzsa