A Központi Sakkiskola következő táborát március 29 – április 1. között a Magyar Sakkszövetség termeiben tartjuk. A keddi és szerdai nyílt napokon (03.30-31.) szeretettel várjuk az előzetesen bejelentkező érdeklődőket!

A tábor részletes programja hamarosan felkerül az Iskola honlapjára. Különösen azoknak a szülőknek, edzőknek ajánlott az edzések megtekintése akiknek gyerekei, tanítványai a következő tanévtől esetleg szeretnének felvételt nyerni az iskolába. Jelenleg és a tervek szerint a következő tanévben is a havonta egy alkalommal megrendezett, hétfőtől péntek délig tartó táborok helyszíne Mátraháza. Az edzések díjmentesek, a szállás és étkezés önköltsége ebben a tanévben 20.000 forint/fő.

A tervezett felvételi követelmények MGKSI 2016/17.

2016. korcsoportos döntő Balatonlelle:

1.-10. helyezés a fiúknál, 1.-6. helyezés a lányoknál. A korcsoportot váltóknál a 1.-5. hely a fiúknál és 1.-3- hely a lányoknál a saját korosztályon belül.

Életkori feltételek: Bástya csoport 2006-ban vagy későbbi születési év, Vezér csoport 2004 vagy későbbi születési év, Király csoport 2001 vagy későbbi születési év.

Minimális Élő pontszám elvárások: Bástya 1400, Vezér 1700, Király 2000.

Tervezett maximális létszámok: Bástya 12 fő Vezér 10 fő, Király 6-8 fő.

Jelentkezési határidő a lellei döntő kezdési időpontja! A felvételről döntően a lellei szereplés, Élő pontszám, eddigi eredmények alapján döntünk az edzőkkel közösen a verseny befejezését követő hetekben. Az új jelentkezőkkel, szüleikkel a döntő alatt elbeszélgetünk, írásbeli felvételit csak kivételes esetben tartunk, elsősorban a Bástya csoport jelentkezőinél kerülhet rá sor. Indokolt esetben 1-2 a felvételi követelményszintet nem mindenben teljesítő fiatalt is felveszünk. A Vezér és Bástya csoportokban két évet tölthet el egy fiatal utána el kell érnie a következő csoport szintjét.

Nem indul új csoport, a legkisebbek a Bástya csoporthoz csatlakozhatnak, ha teljesítik a felvételi követelményeket.

Mészáros András kiváló anyagot készített az alapvető végjátékokról ennek az értése, tudása is a felvétel egyik követelménye minden csoportnál. Az anyag fejezetei megtalálhatók a weboldalunkon és a tavasz folyamán egyben is letölthetővé tesszük.

Általános elvárások: a fiatal szeressen sakkozni, komoly céljai legyenek a játékban, rendszeresen versenyezzen (legalább évi 5-6 FIDE verseny), az MGKSI keretein kívül is értékelhető munkát végezzen egyénileg és egyéni edzővel is, a chessbase program működését alapszinten ismerje, a havonta kapott házi feladatokat időben megoldja.

Vidéki Sándor (videkis2001@yahoo.com tel: 20-3101910)

Sakk-VerociZs