Jelentkezési felhívás

A Maróczy Géza Központi Sakkiskola felvételt hirdet a 2015/16-os tanévre.

Az Iskolába 2000.01.01. után született fiatalok jelentkezését várjuk. Három csoportot tervezünk, létszámuk 8-10 fő, maximális létszámuk 12 fő. A Király csoportba kerülnek a legerősebb jelentkezők. A Vezér és Bástya csoportoknál lesznek korhatárok is. Előreláthatólag a Vezér csoportba 12-13 év alattiak kerülhetnek, míg a Bástya csoportba a 10 év alattiak. Az MGKSI egyik alapvető célja, hogy felfedezze és alapos képzésben részesítse a jövő olimpikonjait. Ennek megfelelően tehetségkutatóként is működik. Az iskola követelményi szigorúak, a felvétel nem jelent végleges tagságot.

Rendszeresség

A fejlődés egyik legfontosabb feltétele a rendszeres edzés és versenyzés, ezért a résztvevő fiatalok számára az alábbi követelmények vállalása további feltétel:

  • rendszeresen látogatja a Központi Sakkiskola edzésheteit.
  • a 10 edzés alkalomból legalább 8-on a részt vesz rendszeres versenyzés mellett intenzív edzésmunkát kíván végezni és feltett szándéka, hogy a versenysakkozás elsajátításával magas szinten és kiemelt tevékenységként foglalkozzon, ebben szülei támogatják.

Otthoni edzésmunka

Fontos és elengedhetetlen feltétele a fejlődésnek az egyéni edzővel végzett munka, a kiadott otthoni feladatok feldolgozása, saját játszmák elemzése, megnyitási repertoár kidolgozása (lehetőség szerint egyéni edzővel).

Elhivatottság

A nagyfokú sakkszeretet, elhivatottság olyan belső motiváció ami nélkül a versenysakkozás aligha képzelhető el. Ezért talán a legfontosabb feltételt jelenti. Ennek hiányában nincs értelme a versenysakkozásnak és minden egyéb feltétel megléte dacára kudarcra van ítélve a munkánk. Csak aki önállóan is keresi, kutatja a sakktudást, (falja a könyveket), fanatikusan szereti a sakkot, azok számára ajánljuk a sakkozói pályát. Őket keressük!

Kérem az érdeklődő szülőket, edzőket, hogy bátran keressenek meg kérdéseikkel. Látogassanak el az Iskola weboldalára: https://chess.hu/mgksi/ és beszéljenek az elmúlt tanév hallgatóival, szüleikkel. Várhatólag az új tanévben lehetőség lesz rá, hogy növeljük az edzésnapok számát és szükség esetén segítsük a hallgatók Iskolába járását kedvezményes vagy akár díjmentes szállás lehetőséggel. A tervek szerint továbbra is Horváth József nagymester marad a szakmai igazgató és a Vezér csoport egyik oktatója, a Király csoportban az eddigiekhez hasonlóan minden hónapban hívunk vendég edzőket, előadókat. Terveink között szerepel egy olyan helyszín, ahol egy helyen található edzőterem, sportolási lehetőség, valamint szállás, étkezés.

A jelentkezők felvételéről eddigi eredményeik, a velük és a szülőkkel történő beszélgetés alapján döntünk. Tartunk felvételit is azok számára, akik felvételéről az említettek alapján nem sikerül döntést hozni. A felvételi időpontja és helyszíne: 2015. június 25., 09:00-12:00, Balatonlelle. Nagyon indokolt esetben más időpontban, más helyszínen is felvételiztetünk. A jelentkezők e-mailben kapnak visszaigazolást a felvételi kérelem elbírálásáról.

Jelentkezési cím: videkis2001@yahoo.com Telefon: 20-3101910

Jelentkezési lap letöltése https://chess.hu/mgksi/?p=21#more-21