Korcsoportos kadét világbajnokság, Batumi, Grúzia

2016. október 18-31.

A 3. forduló hozta eddig a legszerényebb pontszámot, amit a magyar játékosok gyűjtöttek. Egyedül Gaál Zsóka tudott nyerni hosszas küzdelemben 4,5 óra után, a többiek sajnos vesztettek. Zsóka szépen építette fel állását az indiai Vishwa ellen, és a végjátékban határozottan játszva érvényesítette szabadgyalogja erejét. Nagyon egységes parti volt.

gaal_zsoka

Csíki Endre nagyon jól játszott a török Ozenir ellen, sötéttel probléma nélkül kiegyenlített, majd amikor már kezdett előnybe kerülni a végjátékban, egy túl vehemens gyalogáldozat f5-el sokkal rosszabb állást keveredett, amit már nem sikerült megmentenie. Egy szolid g5 lépés után hosszú keserves küzdelem várt volna a török játékosra.

csiki_endre

Szadai Dávid sötéttel teljesen túljátszotta a jóval magasabb élővel rendelkező orosz Fomint, de több pontatlan lépés kiengedte az előnyt, és az egyenlő végjátékban egy durva hiba a játszmába került. Dávid kiválóan játszott, de hiányzik még a rutin és a megfontoltság.

szadai_david

Juhász Judit világossal került előnybe a lengyel Zarebska ellen, de egy pontatlan lépés és egy hiba után nagyon nehéz végjátékba került, amit már nem tudott javítani, és feladta a partit. Bosszantó vereség, hiszen nagyon jól állt Judit, de túl kell lépni ezen a játszmán, és a többire partira kell koncentrálni.

juhasz_judit

A 4. játéknapon ismét 3 pontot szereztek játékosaink, ami továbbra is a legtöbb egység, amit ifjú reménységeink gyűjtöttek. Elsőként Csíki Endre nem kegyelmezett orosz ellenfelék, aki túl mohó volt, hiszen két gyalogot zsákmányolva elhanyagolta a fejlődést sötéttel, amit egy zseniális vezéráldozattal büntetett ifjú tehetségünk, és 21 lépésben nyert. Nagyon jó volt látni Endre könnyed játékát. Ezután Szadai Dávid volt a következő játékos aki végzett, sajnos vereséggel zárta a kazah Kaliyev elleni küzdelmét. Egy kicsit szétesett Dávid játéka, csak a saját játékát figyelte és a király elleni támadást, amivel elhanyagolta a fejlődést, és egy jó védőlépés sötéttel rámutatott a világos állás gyengeségeire. Ezt a partit el kell felejteni, és az első három fordulóban mutatott jó játékot kell megismételni. Gaál Zsóka folytatta a győzelmek sorozatát sötéttel, aki nagyon komoly játszmát vívott a lengyel Pawickával. A 3 órás küzdelemben Zsókát meglepték a megnyitásban, de jól reagált erre ifjú Európa-bajnokunk, és kihasználva Magdalena hibáját előnnyel fordult a középjátékra, ahol az ellenkező oldali sáncállásnál, szép játékvezetéssel mattolta a világos királyt. Juhász Judit fejezte be legutoljára partiját, amit nagyon magabiztosan nyert meg több mint 5 órás küzdelemben. Judit szépen jött ki a megnyitásból, a középjátékban egy tetszetős kombinációval anyagi előnyt szerzett, amit szépen egyszerűsített végjátékra, de egy pici pontatlanság miatt, nagyon hosszasan sikerült érvényesíteni előnyét.

A fordulók magyar idő szerint 13 órakor kezdődnek, 48 játszmát élőben is lehet követni a http://www.e2e4.ge/ honlapon.

Ssz.

Név

Élő

1

2

3

4

Pont

Hely.

Csoport

31

Csíki Endre

2051

1

½

0

1

2,5

39

Open U12

69

Szadai Dávid

1164

0

1

0

0

1,0

117

Open U08

10

Juhász Judit

1896

1

0

0

1

2,0

49

Lányok U12

3

WCM

Gaál Zsóka

1763

1

½

1

1

3,5

5

Lányok U10

Az 5. forduló párosítása:

Cs.

Ssz.

Név

Élő

P.

E.

P.

Név

Rtg

Ssz.

F12

71

AZE

Ilyasli Ughur

1831

HUN

Csíki Endre

2051

31

F8

116

GEO

Mumladze Davit

0

1

1

HUN

Szadai Dávid

1164

69

L12

10

HUN

Juhász Judit

1896

2

IRL

Ferguson Dayna

1355

73

L10

3

HUN

Gaál Zsóka

1763

BUL

Ivanova Dilyana

1476

24

Varga Péter csapatvezető