A verseny helyszíne

Budapest

A verseny kezdete
2015.02.15
A verseny vége
..
Versenykiírás


Versenykiírás

(Az átláthatóbb kiíráshoz lásd a pdf-et!

Ennek a változatnak az alján található a nevezők listája!)

I. Fehér Tigris Kupa – Gera Zoltán Emlékverseny / I. Kavalkád-sakk OPEN

White-tigerGera Zoltán

február 15. (vasárnap)

 

 

 

 

A verseny mély tisztelettel adózik egy csodálatos embernek; a nemrégiben elhunyt Gera Zoltán színművésznek, nyugodjék békében!

Engedjetek meg közzétennem egy idézetet tőle:

„Minden lehetőséget fel kell használni arra, hogy cselekedjünk, és nem majd, hanem most! Mindig MOST! Sokan hajlamosak a halogatásra, csak a jövőben élnek: majd ez leszek, majd az leszek… Állandóan »halasztásos« állapotban vannak, halasztanak, halogatnak, várnak. Pedig az életet nem lehet »váróteremben« eltölteni! Ha nem figyelünk, ha nem szállunk fel idejében a vonatokra, lemaradunk, és csak azt vesszük észre, hogy a többiek már elmentek. Megkeseredünk. Tele leszünk panasszal, váddal, gyűlölettel, irigységgel. Elhatalmasodnak bennünk a negatív gondolatok, és akkor előbb-utóbb »toxikálódik« a lelkünk.”

 

 

 

A verseny célja: Sakkbaráti kapcsolatok szerzése és megerősítése, a sportág népszerűsítése, kellemes élmények szerzése, a sakk izgalmainak átélése.

A verseny rendezője: Halász Dániel +3620-5656-823 danihalvavagyok@gmail.com

A versenybíró: Lebonyolítás: Halász Dániel
(Állásértékelés: megegyezés alapján a legnagyobb ÉLŐ-jű nevezett játékos, jelenleg: IM Halász Tamás)

A verseny helyszíne: 1102 Budapest, Halom utca 37/B (Fidesz kőbányai irodaháza)

Megközelíthetőség: 28-as, vagy 62-es villamossal a Blaha Lujza tértől (Népszínház utcából), 9-es busszal a Deák Ferenc tértől, (vagy a Nyugati pályaudvartól), vagy 3-as villamossal az Örs vezér teréről (vagy a Bosnyák tértől). A Szent László térnél kell leszállni, és onnan pár perc séta. Aki nem találna oda, nyugodtan hívjon, szívesen segítek. (Először én sem egyszerűen találtam oda.)

A verseny időpontja: február 15. (vasárnap)

Nevezés: Előzetesen február 14. éjfélig, a verseny rendezőjénél emailben, vagy telefonon (14:00-20:00-ig vagyok hívható). A maximális létszám a terem befogadóképessége: 67 fő, csak eddig a létszámig tudom elfogadni a nevezéseket! A jelentkezésnél kérném megadni a versenyző aktuális ÉLŐ-pontját, (ha van, a csoportosítás miatt) – címét, ha van -, korát, részvételi igényét a Kavalkád-sakkra (lásd később) valamint, hogy milyen tárgyjutalomnak örülne a díjak között (a legnépszerűbb kérelmek alapján szerzem be őket – amennyiben megfelelő számúan neveztek.) Ha valaki nevezett már, de mégse tud jönni, mindenképpen jelezze vissza nekem!

Nevezési díj: 1200 ft, (2000 ÉLŐ felett 600 ft, címviselőknek ingyenes); KAVALKÁD-sakkra: 100ft

A február 1.-ig nevezők egy tábla csokit / 200ft nevezési díjcsökkentést kapnak!

(A nevezésnél megadhatjátok mit/milyen fajtát szeretnétek.) A helyszínen nevezők +200ft nevezési díjat fizetnek! A nevezési díjak nettó 100%-a a díjakra/szervezésre fordítódik!

A Verseny: 7 fordulós Svájci rendszerű verseny, számítógépes párosítással (kivéve az első fordulót), 2×15 perc gondolkodási idővel (késési idő: 5 perc)
A csoportok:

„A” csoport: 1700 ÉLŐ feletti játékerővel rendelkező játékosok.

„B” csoport: U1700

„C” csoport: Kezdőbb-csoport

(Természetesen NEM FIDE-élős verseny, itt csak a csoportra osztás miatt van jelentősége.)

A nevezők listáját folyamatosan frissítem!

A csoportok legalább 7 fő nevezése esetén indulnak el! A jelentkezők létszámától függően több csoport/más csoportbeosztás is lehetséges, erről mindenképpen értesítek mindenkit (megváltoztatom a versenykiírást és/vagy emailben), a cél, hogy lehetőleg minél szorosabb mérkőzések legyenek.

Holtverseny eldöntése: 1. Egymás elleni eredmény, 2. Berger-Sonneborn, 3. Buchholz

 Díjazás: Csoportonként: 1. hely: I. Fehér Tigris kupa, 1.-3. hely: érem, 4.-6. hely: oklevél, mindenki emléklap, továbbá a nevezők számától függő értékben tárgynyeremények (A díjakat a „B”és „C” csoportokban Halász Tamás nemzetközi mester fogja átadni.)

(Különdíjak egy apróság minden csoportban: (nevezők számától függő értékben, ha kategóriánként legalább 3 induló van): legjobb női, legjobb senior (60 év feletti), legjobb ifi (18 év alatti), és legjobb 10 év alatti.)

Regisztráció: 8:30-tól, 9:15-ig (A regisztrációról késők – annak érdekében, hogy párosítani tudjam őket – mindenképp szóljanak nekem telefonon!)

Megnyitó: 9:15

A verseny 09:30-tól, kb. 13:30-ig tart, utána rövidebb szünet az eredményhirdetésig, melynek tervezett időpontja: 13:45.

Az eredmények összesítésének ideje alatt kombinációkat rakok ki csoportonként, az első pár megoldó jutalomban részesül!

A verseny után opcionális kisversenyt tartanék, (amennyiben van rá elég jelentkező), ezekről a tudnivalók:

 

Kavalkád-sakk OPEN ©

ChessSet

(ötlet: Juhász Kristóf és Halász Dániel)

A nevezési díj: 100 ft

Díjazás: 1.-3. helyezett: érem, 4.-6. helyezett: oklevél

Kezdés: A főverseny után kis szünettel (14:30 a tervezett), rövid szabályismertetőkkel.

Fordulók: 5 fordulós, 2×10 perc gondolkodási idővel, összjátékidő: kb. két óra, (holtverseny eldöntése a főversenyhez hasonlóan) Tervezett eredményhirdetés: 16:30.

  1. Francia-sakk
  2. Nem-sakk
  3. Chess960 (Fisher-sakk)
  4. Hengersakk
  5. Pisztoly-sakk © (2db 2×5 perces, váltott színnel)

A típus-sakkokról lásd a kiírás alján a mellékelt szabályismertető pdf-et!

Természetesen lehet csak erre a kisversenyre nevezni!

Támogatóim, segítőim: Révész Máriusz, a Budapesti Sakkszövetség elnöke, Korpics Zsolt, az AQUARÉNA KSC szakosztályvezetője, valamint édesapám, IM Halász Tamás; Köszönöm a segítségüket!

A verseny népszerűsítésében segítettek: Bognár Anna, Sakkpalánta oktatója, és CM Horváth Csaba, FIDE licence-szel rendelkező országos versenybíró

A programváltozás jogát fenntartom!

 

Mindenkinek előre is sikeres versenyzést és kellemes időtöltést kívánok!

 

,a versenyszervező:

Halász Dániel

2. csatolt fájl:Kavalkád-sakk-Szabályok.pdf