Mándokon, a Forgách Kastélyban zajló 62. Női Bajnokság harmadik fordulója után holtversenyben vezet Gara Anita és Havanecz Bianka. A négyszeres bajnok Anita már a nyitásban előnybe került, gyalogáttöréssel gyalogot nyert, a többi már csak technika volt. Kölcsönös időzavarban fonalas mattot is kihagyva Havanecz Bianka izgalmas partiban végül nem tudta anyagi előnyét győzelemig fokozni Marjanovics Annamária ellen. Gara Tícia könnyű nyerést is kihagyva a bástyavégjátékban borzolta az érte drukkolók idegeit, Göcző Melinda a felkínált nyerési lehetőséggel nem élt, harmadik vereségét szenvedte el. Gyors lépésismétléses döntetlen született Papp Petra és Terbe Julianna játszmájában.

A játéknapon nem kis meglepetésre már a 22. lépésben megosztozott a ponton Papp Petra és Terbe Julianna.

garaavarga_407

A négyszeres bajnok Gara Anita már a nyitásban előnybe került a pontatlant húzó Szente-Varga Fruzsinával szemben. Az e5-ös áttörés anyagi előnyt adott, amit Anita gond nélkül értékesített.

havaneczmarjanovics_405

A legizgalmasabb partit Havanecz Bianka és Marjanovics Annamária játszotta. A holland védelemben a mezőny legfiatalabb résztvevője gyors királyszárnyi akciót kezdeményezett, a kivitelezésbe hiba csúszott, Bianka átvette a kezdeményezést, majd Annamária hibáját kihasználva könnyen nyerhető álláshoz jutott. A kölcsönös időzavarban azonnali nyerést, majd fonalas mattot is kihagyott, a végjátékban nem aktivizálta királyát, anyagi előnyét nem tudta győzelemig fokozni.

Úgy tűnt, hogy Gara Tícia tegnapi váratlan veresége után ma gyorsan javít. Fölényes állásában azonban bizonytalankodni kezdett, Göcző Melinda esélyt kapott. A bástyavégjátékban Tícia óriási hibát követett el, vesztőt húzott, de szerencséjére Melinda nem élt a felkínált lehetőséggel, végül harmadik vereségét szenvedte el.

A 3. forduló eredményei:
Havanecz Bianka (2242) – Marjanovics Annamária (2193) döntetlen (Holland védelem, 60)
Papp Petra (2327) – Terbe Julianna (2193) döntetlen (Grünfeld védelem, 22)
Gara Anita (2342) – Szente-Varga Fruzsina (2156) 1 – 0 (Négyeshuszárjáték, 37)
Gara Tícia (2359) – Göcző Melinda (2200) 1 – 0 (Holland védelem, 76)

A bajnokság állása:1-2.Havanecz Bianka és Gara Anita 2,5 pont
3. Marjanovics Annamária 2
4-6. Szente-Varga Fruzsina, Gara Tícia és Papp Petra 1,5
7. Terbe Julianna 1
8. Göcző Melinda 0

A 4. forduló párosítása:

Marjanovics Annamária – Göcző Melinda
Szente-Varga Fruzsina – Gara Tícia
Terbe Julianna – Gara Anita
Havanecz Bianka – Papp Petra

Verőci Zsuzsa