Sikerrel zárták játékosaink az egyéni versenyszámot a korcsoportos rapid Európa-bajnokságon Újvidéken, hiszen négyen végeztek érmes helyen. Gaál Zsóka folytatta sikersorozatát, hiszen a 10 éves lányok között magabiztosan 8 egységgel végzett a mezőny élén 1,5 ponttal megelőzve a 2. helyezettet. A 12 éves lányok között is szép magyar siker született, mivel Hegedűs Luca és Majoros Rózsa is érmet szerzett. Luca 7 ponttal lett ezüstérmes, Rózsa pedig 6 egységgel végzett a 3. pozícióban. Persányi Barnabás végül bronzérmesként zárta  versenyt a 12 éves fiúk mezőnyében.

 

 

Pontszerző helyen végzett Gál Hanna Krisztina a 18 éves lányoknál és Csíki Endre a 12 éves fiúk között. Hanna 5,5 pontot szerzett, míg Endre 6 egységet gyűjtött. Az első tízben végzett még Kassay Lilla, Szilágyi Norbert, Hajdó Hanna és Alexandrova Angelina.

Az egyéni bajnokság után következik a csapatverseny 29-én, majd 30-án a villámmal zárul a korcsoportos rapid és villám Európa-bajnokság. Az összes információ megtalálható a verseny honlapján: http://www.youthchess.org/

Varga Péter