A magyar női válogatott novemberi Európa-bajnokságra történő felkészülésének fontos állomása a mátraházi edzőtábor volt. A kibővített válogatott keret tagjai kaptak meghívást, akik a következők: Gara Anita, Gara Tícia, Havanecz Bianka, Marjanovic Annamária, Mádl Ildikó, Papp Petra, Rudolf Anna, Vajda Szidónia, Szente Varga Fruzsina. Közülük Annamária és Anna más elfoglaltság miatt nem tudott most részt venni az edzőtáboron.

Az augusztus 1-én megválasztott szövetségi kapitány, Ruck Róbert nemzetközi nagymester, olimpiai ezüstérmes sakkozónk az alábbiak szerint értékelte a felkészülést:

– Mivel első edzőtáborunkat még a csapathirdetés előtt rendeztük (szeptember 7-13.), ezért a bővített keretet hívtam meg. Helyszín a frissen felújított, júliusban újranyílt mátraházi edzőtábor volt. Ideális környezet a felkészüléshez. A napi háromszori edzéssel nagyon feszített tempót diktáltunk, kevés szabad időt hagyva a pihenésre.

Jó volt látni, hogy a versenyzők motiváltak és nagy energiákat megmozgatva dolgozták végig a teljes hetet. A csapat mellett még Papp Gábor nagymester segítette a munkát. Úgy érzem kitűnő választás volt, ezúton is nagyon köszönöm neki a segítséget.

Természetesen jelenleg a novemberi EB-t tartjuk a legfontosabb feladatunknak, azonban magam részéről elsősorban a hosszú távú munkában hiszek.

Az Európa-bajnokság előtt októberben még tartunk egy edzőtábort, ami jó eséllyel újra Mátraházán lesz. – összegzett Ruck Róbert, szövetségi kapitány.

csapat